Controlul Greutati cu Oriflame

Cum să slăbeşti în mod sănătos şi natural 

wellness2023

Toţi ştim că, pentru a slăbi, ar trebui să consumăm mai multă energie (calorii) decât acumulăm şi, în acelaşi timp, să hrănim organismul cu elementele nutritive esenţiale pentru a avea energie, formă şi sănătate optime. Creşterea numărului persoanelor supraponderale şi obeze pe toate continentele este o urmare a mai multor factori: cantitate mai mare de calorii, hrănire necorespunzătoare, modificarea stilului de viaţă - mai mult sedentarism şi influenţe genetice. Cu toate că nu putem să schimbăm genele organismului nostru, avem totuşi posibilitatea să controlăm mediul în care trăim, felul în care ne ducem viaţa şi alimentele pe care le mâncăm.

Greutatea noastră depinde de numărul de calorii pe care îl consumăm, câte dintre acestea le stocăm şi câte le ardem. Pentru ca greutatea corporală să nu se modifice ar trebui ca energie (caloriile) pe care pe mâncăm să fie egală cu energia (sau caloriile) pe care le consumăm. Dar numai reducerea numărului de calorii nu este suficientă deoarece orgnismul intră în modul de înfometare, va reduce metabolismul şi va consuma mai puţine calorii, deci nu vom slăbi. Cheia unei slăbiri sănătoase este reducerea caloriilor, activitate fizică şi o hrană bine echilibrată care să conţină toate elementele nutritive importante de care are nevoie organismul: proteine, grăsimi bune, carbohidraţi buni, precum şi suficiente vitamune, minerale şi fibre.

wellness by oriflame beautyflame

 

Wellness by Oriflame Natural Balance Shake este un aliment care furnizează organismului substanţele nutritive esenţiale din şapte surse naturale diferite. El păstrează stabilitatea nivelului de zahăr din sânge şi conţine minimum de calorii ceea ce, împreună cu activitatea fizică moderată, duce la creşterea stării de bine şi ajută la pierderea în greutate. Pentru rezultate clare, urmaţi metoda Oriflame de slăbire naturală.

 

 

Iată alte câteva sfaturi pentru a slăbi în mod sănătos:

1) Mâncaţi alimente săţioase, dar sărace în calorii - legume, fructe, cereale integrale, fulgi de ovăz, orez brun, linte, fasole, etc.)

2) Reduceţi aliemntele ce conţin făină din cereale procesate (paste din făină albă, pâine albă şi orez alb), grăsimile, alimentele preambalate cum ar fi pizza şi hamburgerii, precum şi grăsimile hydrogenate care se găsesc în margarine, prăjituri, alimente prăjite în ulei, popcorn pentru preparare la cuptorul cu microunde, produse de patisserie, biscuţi săraţi, etc.

3) Încercaţi să mâncaţi cât mai încet - creierul răspunde în 10-20 de minute la hrana îngurgitată, aşadar mestecaţi îndelung şi puneţi furculiţa şi cuţitul lângă farfurie în timp ce mestecaţi. Reduceţi porţiile de mâncare.

4) Stabiliţi-vă un program regulat de masă - încercaţi să luaţi mesele şi gustările la anumite ore pe parcursul zilei. Nu faceţi pauze prea mari între mese. Perioade mai mari de 4 ore între mese conduc la mărirea cantităţii de hrană pe care o mâncăm şi scad calitatea alimentaţiei - avem tendinţa să mâncăm mai multe grăsimi, zahăr şi să bem mai mult alcool.

5) Fiţi activi - pentru accelerarea metabolismului şi pentru ca organismul să-şi întărească musculature, faceţi zlnic mişcare - plimbare, mers cu bicicleta, înot, tenis, joaca cu copiii sau orice activitate care vă destinde.

6) Diminuaţi nivelul de stress şi dormiţi suficient (7h/noapte) - - persoanele triste şi întunecate sunt mai predispuse să mănânce mult. Lipsa somnului poate altera nivelurile hormonilor care controlează foamea şi pofta de mâncare, iar oboseala pe care o veţi resimţi a doua zi vă va demotiva pentru exerciţiile în aer liber.

Ce substanţe hrănitoare esenţiale sunt necesare organismului nostru pentru a fi sănătos?

O substanţă hrănitoare esenţială este aceea care este indispensabilă funcţionării normale a organismului nostru şi care nu poate fi sintetizată de organism sau nu în cantităţile necesare susţinerii unei bune sănătăţi. Niciun aliment nu poate asigura toate substanţele hrănitoare esenţiale de care avem nevoie pentru a fi sănătoşi, de aceea o dietă echilibrată trebuie să includă o varietate de alimente în cantitate optimă şi numai aşa ne putem păstra sănătatea:

1. Proteinele - sunt principalele componente ale celulelor corpului. Ele alcătuiesc ţesuturile şi refac celulele. Ele îmbunătăţesc sistemul imunitar, cresc rezistenţa şi, împreună cu acizii graşi, conferă o structură stabilă membranelor celulare. Sursele sănătoase de proteine sunt: carnea slabă de vită, carnea de pui fără piele, peştele, albuşul de ou, fasolea, nucile laptele degresat şi iaurtul.

2. Grăsimea - este principala formă a organismului de a stoca energia. Fără grăsime, absorbţia vitaminelor solubile în grăsimi ar fi imposibilă. Grăsimea din alimente asigură acizii graşi esenţiali (care nu pot fi produşi de organism), necesari pentru creşterea normală şi dezvoltarea şi producerea anumitor hormoni. Anumite grăsimi sunt nocive pentru oameni: grăsimile saturate (care se găsesc în carne, unt, lapte integral şi brânză) şi grăsimile transformate (care se găsesc în alimentele hydrogenate: margarine, gustări preambalate şi produse de patiserie). Acestea cresc nivelul colesterolului "rău" şi al trigliceridelor. Grăsimile nesaturate sunt "bune" pentru organism şi provin de la peşte, uleiuri vegetale, nuci şi cereale integrale. Exstă două tipuri de grăsimi nesaturate: polinesaturate şi mononesaturate. Cele polinesaturate include acizii graşi Omega 6 şi Omega 3.


Acizii graşi Omega 3 se găsesc în peştele gras, cum ar fi somonul, macroul şi sardelele. Pentru o bună sănătate, proporţia între omega 6 şi omega 3 trebuie să fie de 1:1, dar hrana noastră din ziua de azi, abia dacă este de 15:1. De aceea este atât de important să mâncăm peşte gras cel puţin de 3-4 ori pe săptămână, sau să suplimentăm alimentaţia cu uleiuri de peşte ce conţin Omega 3. Acizii graşi Omega 3 susţin funcţionarea sistemului cardiovascular, dezvoltarea creierului şi sănătatea pielii. Ei sunt şi puternici agenţi antiinflamatori. Grăsimile mononesaturate se găsesc în uleiul de măsline, uleiul de canola, uleiul de floarea soarelui, nuci, avocado şi măsline.

3. Carbohidraţii sunt sursa preferată de energie a organismului şi combustibilul esenţial pentru funcţonarea creierului asigurând energia care se măsuară în kilocalorie (kcal.). Carbohidraţii simpli sunt formaţi din una sau două molecule de zahăr, iar carbohidraţii complecşi sunt formaţi din mai multe molecule de zahăr. Carbohidraţii simpli sunt digeraţi mai rapid şi ridică mai repede nivelul zahărului din sânge. Acest lucru poate fi periculos odată cu trecerea anilor, deoarece pancreasul îşi poate pierde funcţia de a produce insulină. Carbohidraţii complecşi au nevoie de mai mult timp pentru digerare şi absorbţie în organism, deci ei cresc în mod treptat nivelul zahărului din sânge. Sursele principale de carbohidraţi buni, sunt: painea din cereale integrale, legumele, zarzavaturile şi fructele.

4. Fibrele - se găsesc în fructe, legume şi cereale integrale. Fibrele solubile sent "solubile" în apă şi se digeră mai greu, ceea ce dă senzaţia de saţietate şi ne ajută să nu mâncăm prea mult. Ele reduce, de asemenea, nivelul de colesterol rău şi reglează nivelul de zaharuri din sânge. Fibrele insolubile nu se dizolvă în apă. Ele contribuie la îndepărtarea resturilor toxice colectate în colon, prevenind astfel constipaţia.

5. Vitaminele- sunt componente esenţiale necesare organismului pentru a întări sistemul imunitar, a susţine creşterea normală, precum şi dezvoltarea şi convertirea carbohidraţilor, proteinelor şi grăimilor în energie.Vitaminele şi mineralele se găsesc mai ales în fructe, legume, carne slabă, carne de pui, ouă, peşte, produse lactate, dar pentru a obţine o cantitate suficinetă din aceste substanţe esenţiale ar trebui să mâncaţi numai fructe intens colorate: legume verzi (salată cu frunze foarte verzi, broccoli, spanac); fructe şi legume galbene sau portocalii (morcovi, pepeni galbeni, nectarine); fructe şi legume roşii (căpşuni, roşii, ardei roşu); legume )linte şi fasole); fructe citrice (portocale, grapefruit, lămâi şi kiwi). Alimentaţia bogată în fructe şi legume vă asigură vitaminele esenţiale, mineralele şi moleculele antioxidante - care protejează celulele şi ţesuturile de atacul radicalilor liberi.

6. Mineralele - nu pot fi descompuse de căldură, aer sau acizi. Ele se găsesc în apă şi sol şi sunt absorbite de plantele, peştii şi animalele pe care le mâncăm. Ele joacă un rol vital în aproape toate procesele biologice ale organismului, de creştere şi dezvoltare a oaselor, dinţilor, muşchilor, funcţionarea normală a inimii şi creierului, reînoirea celulel9or, formarea sângelui, hidratare, arderea grăsimilor, etc.

7. Apa - este cel mai important aliment vital pentru organismul uman. Un corp adult este compus din 40-60% apă. Fiecare celulă vie a corpului depinde de hrana din apă, transportul substanţelor hrănitoare fiind imposibil fără prezenţa acesteia. De asemenea, nu ar fi posibile eliminarea toxinelor, impermeabilizarea şi răcirea corpului.

Slăbeşte cu Natural Balance Shake

Ce înseamnă gestionarea greutăţii corporale pentru un corp sănătos?

Menţinerea unei greutăţi a corpului printr-o alimentaţie echilibrată de proteine, mai puţin carbohidraţi procesaţi, grăsimi bune şi aportul zilnic recomandat de vitamine şi minerale, pentru o bună funcţionare a organismului. Produsul Natural Balance Shake a fost dezvoltat tocmai pentru a îndeplini aceste funcţii, ca o completare a meselor zilnice. Natural Balance Shake este o formulă brevetată naturală ce conţine intr-un echilibru atent stabilit trei surse de proteine, acizii graşi omega 3/6, carbohidraţi 'buni', vitamine, minerale şi fibre. Toate aceste substanţe nutritive ajută funcţionarea optimă a celulelor şi la starea de saţietate pe care o produc, aceasta fiind cheia menţinerii unei greutăţi corporale optime pentru sănătatea organismului.Pentru a obţine un efect şi mai bun, pe lângă obiceiurile culinare sănătoase induse de shake-ul Natural Balance, este important să fiţi active din punct de vedere fizic. O plimbare de 30 de minute zilnic vă poate ajuta în stimularea metabolismului şi menţinerea unei greutăţi corecte. În plus, fortifică musculature, ceea ce contribuie la arderea unui număr mai mare de calorii. Aceste 2 aspecte ale administrării sănătoase a greutăţii (hrănire corectă şi activitate fizică) vă vor ajuta nu numai să menţineţi o greutate corporală corectă şi sănătoasă, dar şi să sporească starea de bunăstare oferindu-vă şansa unei vieţi mai lungi şi mai fericite.

Harta Wellness pentru o greutate corporală echilibrată natural™

Harta Wellness este o metodă specială, sanatoasă pentru organism şi uşor de urmat pentru efecte de lungă durată. Harta nu ne obligă să renunţăm la plăcerea mâncatului, ci mai curând să facem schimbări eficiente în stilul nostru de viaţă pentru a acumula mai puţine calorii şi a arde mai multe. Formula unică a shake-ului Natural Balance asigură tot necesarul pentru organismul uman. Această metodă a fost testată clinic şi s-a dovedit eficientă pentru scăderea în greutate şi câştigarea unei energii sporite.

Indicele masei musculare (Body Mass Index (BMI)* şi rezultatele studiilor Oriflame referitoare la pierderea în greutate vă ajută să stabiliţi jaloane ferme de atins în lupta contra kilogramelor în plus. Folosiţi calculatorul BMI pentru a estima indicele vostru BMI personal şi pentru a vă găsi drumul optim pe car trebuie să-l urmaţi.*BMI este o relaţie între greutate şi înălţime (greutatea relativă)

Drumul începutului (BMI ≥ 30) 
Începe cu o schimbare majoră a stilului de viaţă pentru rezultate rapide de slăbire. (urmaţi-l timp de maximum 2 săptămâni, apoi treceţi pe Drumul pierderii naturale în greutate).Drumul pierderii naturale în greutate (BMI 25-29,9)
Este recomandat pentru o adaptare mai lentă la schimbarea stilului de viaţă, pentru slăbire pe termen lung sau pentru controlul permanent al greutăţii corporale.Drumul susţinerii stilului sănătos de viaţă (BMI > 25)
Pentru optimizarea cantităţii de substanţe nutritive din alimentaţie, exerciţii fizice, energie şi concentrare, dacă ţelul tău nu este să pierzi în greutate. 

Rezultat
Vei arăta şi te vei simţi mai bine! Îndeplineşte-ţi ţelurile pe care ţi le-ai propus cu privire la greutatea ta corporală, bucură-te de schimbările benefice ale stilului de viaţă împreună cu familia şi prietenii.

Daca doriti cumpararea produselor Wellness, puteti contacta un reprezentant oriflame sau puteti chiar dvs. sa deveniti reprezentant oriflame contactandu-ne sau complectand formularul de inscriere.