Suplimente alimentare

De ce sa luam suplimente alimentare?

wllness 1408Suplimentele alimentare, dupa cum le spune si numele, complementeaza o dieta sanatoasa, nu o inlocuieste, astfel ca, un regim alimentar nesanatos, un ritm de viata haotic nu pot fi corectat decat de schimbarea modului de a trai in fiecare zi.

Inainte de a lua suplimente trebuie sa avem in vedere cateva criterii:
- de unde le luam;
- un consult al medicului curant pentru a nu contracara efectul medicamentos al tratamentului , acolo unde este cazul;
- in ce perioada a zilei trebuiesc luate pentru maxim de beneficia.

 Deficitul alimentar nutritional nu poate fi ajutat de vitamine, suplimentele optimizeaza substantele nutritionale nu le compenseaza, consumul regulat de proteine, fructe si legume in diferite culori, nu pot fi inlocuite.
Unele suplimente sunt recomandat sa fie luate in timpul mesei, cu un pahar cu apa, deoarece  procesul de digestive, care incepe in timpul consumului de alimente, ajuta la descompunerea mai repede a suplimentelor.

Sunt suplimente care luate inainte de masa pot crea disconfort, irita tractul digestiv, se intampla in special la cele cu fier, magneziu si ulei de peste.
La primele ore ale zilei, alimentatia este saraca in proteina, asadar este momentul cel mai prielnic pentru un shake proteic nutritive, astfel organismul va fi aprovizionat cu energia de care are nevoie la inceputul zilei.

Tot dimineata este momentul vitaminelor in special a vitaminei B raspunzatoare de stimularea metabolismului si a creierului.
Vitamina D, sprijinul oaselor, lupta organismului cu diabetul si obezitatea tot dimineaza este de preferat sa fie luat.
Uleiul de peste – Omega 3 -  cel care ajuta imima, ochii si creierul se ia in timpul mesei.
Fitonutrientii, vitamina A, E, K cel mai bine sunt absorbite in timpul mesei sau a unei gustari.

Seara, inainte de culcare, daca ai probleme cu somnul, ia melatonina, ajuta la un somn odihnitor.

Indiferent de cat de multe suplimente adaugi in rutina zilnica, nu uita sa ai o alimentatie diversificata, sa faci miscare, sa te odihnesti, sa socializezi cat mai mult, timpul petrecut afara, in aer nu se poate inlocui cu nimic.

Institutul de cercetare de la Igelosa a dezvoltat o linie de suplimente Wellness Oriflame care te ajuta sa ai o alimentatie echilibrata, te ajuta sa ai greutatea dorita fara a-ti vaduvi organismul de minerale si vitamine necesare unui diete corecte.

Completeaza formularul de inscriere si vei fi contactata de un specialist in nutritie impreuna cu care iti vei personaliza dieta zilnica.